Online meditatie / Onderricht

Elke woensdag en zaterdag

Begint om 20.00 uur.
Eindigt om 21.00 uur.
Vrij toegankelijk na inschrijving.
Bij je thuis.

Vanaf januari starten we met online meditatie en onderricht. Hiermee willen we de thuis beoefening ondersteunen. De meditatie en het onderricht zullen plaatsvinden elke woensdag en zaterdag, telkens tussen 20u en 21u.

Praktische info.

De online lessen gebeuren via Zoom. Zorg voor een recente download.

We vragen je om eenmalig in te schrijven. De inschrijving betekent niet dat je elke sessie moet volgen. Enkel wie is ingeschreven krijgt wekelijks via mail de zoom-link doorgestuurd.

Wie voor het eerst deelneemt, laat dit bij de inschrijving weten. Dan zullen we contact opnemen en één of twee persoonlijke sessies organiseren zodat we je de basis kunnen aanleren. Daarna kun je aansluiten bij de online groep.

De meditatie verloopt in stilte, het is niet de bedoeling om met elkaar voor of tijdens de meditatie te praten. Schakel daarom best je eigen microfoon uit. Na de meditatie is er onderricht. Als je dat wenst kun je dan je eigen camera/microfoon aanzetten.

Je kan de wachtruimte betreden vanaf 19.50u, om 20u stipt start de meditatie.

De online meditatie beschouwen we als een hulpmiddel voor thuis-beoefening. Ze kan de interactie en de verbondenheid van een fysieke bijeenkomst niet vervangen. Toch is het goed om net op dezelfde manier te oefenen. Zorg voor een rustige omgeving waar je niet afgeleid wordt. Neem dezelfde voorschriften in acht wat zithouding betreft als gewoonlijk. Het is niet nodig om tijdens de meditatie je scherm voor je te hebben. Wel is het handig om tijdens de recitatie/buigingen je scherm te kunnen zien, zodat je handelingen samenvallen met die van iedereen.

Op de website bij onderricht vind je een tekst 'Praktische aanwijzingen voor de thuis-beoefening'. Daar sommen we de belangrijkste punten in verband met de meditatie-oefening op.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen met vermelding van je naam en inschrijving online meditatie e onderricht.

Shaku Jinsen
Hermitage onder het Bladerdek