Beste Vrienden van Yō E An,

Ik hoop van harte dat iedereen het goed en veilig stelt. Onze gezamenlijke beoefening is voorlopig opgeschort, en dat zal wellicht nog een tijdje zo blijven. Om de beoefening en studie van het Boeddhistisch Pad thuis te ondersteunen biedt Yō E An jullie volgende hulpmiddelen aan.

Elke vrijdag een geschreven onderricht ter vervanging van het onderricht na de meditatie-cirkel. Dit zal gepost worden op onze website bij dharma-onderricht. De teksten blijven online staan. Je kan ze altijd opnieuw even lezen als je dat wil. Je hoeft ze dus niet meteen uit te printen, zo spaar je papier en inkt.

Zit je met vragen, of wil je je hart luchten? Je kan Shaku Jinsen altijd mailen, en wie dat wil kan nog altijd rechtstreeks met Shaku Jinsen spreken. Dat kan telefonisch 0476 03 90 28, of via Skype: skype naam Jinsen. Er zijn meerdere ‘jinsen’ skype profielen, kies die met de profiel-foto van een rode camelia-bloem.

We spreken echter af om dit te beperken tot de woensdagvoormiddag en zaterdagvoormiddag tussen 9u en 12u. Lukt dat niet dan mag je uiteraard ook bellen/skypen wanneer je er nood aan hebt.

De maandelijkse meditaties en gebedsceremonies in Yō E An worden uitgevoerd op elke 8ste, 18de , 21ste en 28ste van de maand. Er is eerst meditatie van 19u tot 19u40, daarna van 20u tot 20u40 gebedsceremonie. We stellen voor om thuis ook mee te mediteren/bidden op dezelfde dag en uur. Wie het gebedsboek/meditatieboek niet thuis heeft, kan dit nog per mail toegestuurd krijgen. Je moet het dan wel zelf uitprinten. Je kan ook een audio-file krijgen als je nog wat onwennig bent wat de recitatie betreft. Zo kun je ook thuis mee oefenen tot het wat vlotter gaat. Het is echter niet te bedoeling een live streaming dienst te maken.

Ik wens iedereen de nodige gemoedsrust in deze onrustige tijden,

Zorg voor jezelf en voor je naasten,

Shaku Jinsen