Om de meditatie-cirkels die onder leiding staan van Shaku Jinsen, tijdens zijn verblijf in Japen te kunnen laten doorgaan, doet Yō E An een beroep op een aantal vrijwillige medewerkers. Yō E An voorziet hiervoor enkele opleidingsdagen gedurende het jaar. Aan bod komen onder andere de basisbetekenis van de verschillende gebeden, hun juiste uitspraak en de correcte uitvoering van de rituele handelingen. Verder zullen we ook aandacht schenken aan de basisideeën van het boeddhisme en de plaats van meditatie hierin.

Iedereen die nu al als vrijwilliger helpt om de meditatie-cirkels te begeleiden wordt uitgenodigd hier aan deel te nemen. Wie op dit moment de meditaties volgt, zin heeft om zich te verdiepen en voldoende tijd en engagement kan vrijmaken is natuurlijk ook welkom. Het zou goed zijn om bij iedere meditatie-cirkel minstens twee begeleiders te hebben.

Geplande opleidingsdagen vindt je terug onder [ACTIVITEITEN].

Deze opleiding wordt georganiseerd door de Boeddhistische Unie Belgë (BUB). De lessen gaan door op donderdagavond van 19.30u tot 21.30 in de lokalen van de boeddhistische Unie van België te Brussel en worden gegeven door Shaku Jinssen, Licentiaat Japanologie KU Leuven, Master in Esoteric Buddhist Studies Koyasan University Japan, vrijwillig wetenschappelijk medewerker Japanse Studies KU Leuven, en monnik en leraar in de Shingon-traditie.

Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht op de website van de BUB.