Grote Cirkel - Frankrijk

20 - 26 augustus 2022

Begint zondagochtend, 21 augustus om 8.30 uur. Toekomen op zaterdag 20 augustus!
Eindigt donderdagavond, 25 augustus om 21 uur. Vertrek op vrijdag 26 augustus in de voormiddag!
Enkel toegankelijk voor deelnemers van de verschillende meditatie-cirkels.
Frankrijk, exacte locatie wordt nog medegedeeld.
Inschrijven beperkt mogelijk.
Vrije donatie. Deze kunnen ter plaatse gedoneerd worden of op voorhand overgeschreven worden.
BIC: ARSPBE22 IBAN: BE 12 9731 3992 8392

Dit jaar houden we terug een Grote Cirkel in Frankrijk.

Het biedt de gelegenheid tot verstilling en verdieping tijdens de vakantiemaanden. Het programma laat ruim de tijd voor persoonlijke invulling, maar volgt wel het opzet van een Grote Cirkel: samenkomen om het boeddhistische pad te verdiepen in een sfeer van spirituele vriendschap en wederzijdse aanmoediging.

Om te kunnen deelnemen aan een Grote Cirkel moet je eerst vertrouwd zijn met de werking van de reguliere meditatie-cirkels. Het is mogelijk om met de trein te komen. Er is een goede verbinding Brussel/Parijs Lyon Clermont- Ferrand. In Clermont-Ferrand kan je afgehaald worden, maar dit moet op voorhand afgesproken worden.

We komen samen in een oude boerderij, die ons ter beschikking wordt gesteld door de gastvrije eigenaars. De schuur wordt omgetoverd tot meditatie/bidruimte. Overnachten kan in één van de kamertjes van de boerderij, of in het vakantiehuis aan de overkant. De plaatsen zijn beperkt. Bij het toewijzen van de kamers kijken we naar de inschrijvingen, en proberen we met ieders wensen rekening te houden. Als alles volzet is, of je wil je eigen verblijf regelen, dan staat het je vrij je eigen logies in de buurt te zoeken. Je staat dan wel zelf in voor de verplaatsing naar de retraiteplaats. Het is echter niet mogelijk om maar sommige delen van het dagprogramma, of enkele dagen van de gehele retraite, te volgen.

Maaltijden zijn vegetarisch. Er wordt geen alcohol geserveerd. Persoonlijke aanpassingen omwille van dieet/gezondheid kunnen besproken worden. Het bereiden van de maaltijden, afruimen, schoonmaken gebeurt gemeenschappelijk. Soms gaan we samen aan de slag om de tuin op te ruimen, of andere klusjes uit te voeren. Tijdens de voormiddag bewaren we de stilte.

Zoals alle activiteiten van Yo e an is deze Grote Cirkel gebaseerd op vrijgevigheid. Iedereen schenkt naar eigen kunnen zijn financiële bijdrage. Niet als een betaling van een kostprijs, maar als een schenking aan de boeddhistische leer en traditie. De donatie gaat integraal naar de werking van Yo e an vzw. Je kan je donatie ter plaatse schenken, of via een overschrijving op rekeningnummer BE12 9731 3992 8392

Inschrijven gebeurt door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ten laatste tegen 15 juni. Aankomst zaterdag 20 augustus, vertrek vrijdag voormiddag 26 augustus. Het is niet mogelijk langer ter plaatse te blijven.

Dagprogramma zondag 21 augustus tot donderdag 25 augustus.

8.30 ontbijt 
9.30 ochtendceremonie 
10.30 meditatie 
12.00 middageten 
13.00-16.00 vrije tijd 
16.30 meditatie 
17.30 avondeten 
19.00 onderricht 
20.00 avondceremonie