Activiteiten

Grote Cirkel - Frankrijk

Grote Cirkel - Frankrijk

3 - 10 augutsu 2024

Begint: Exacte data worden nog medegedeeld.
Enkel toegankelijk voor deelnemers van de verschillende meditatie-cirkels.
Frankrijk, exacte locatie wordt nog medegedeeld.
Inschrijven beperkt mogelijk.
Vrije donatie. Deze kunnen ter plaatse gedoneerd worden of op voorhand overgeschreven worden.
BIC: ARSPBE22 IBAN: BE 12 9731 3992 8392

Opzet van de Dai’enkai-Grote Cirkel.

De Grote Cirkel biedt gelegenheid tot verstilling, studie van de boeddhistische leer, en verdieping van de praktijk. Deelnemers aan de verschillende meditatie-cirkels (mitsuzenkai ) komen samen om het boeddhistische pad te verdiepen in een sfeer van spirituele vriendschap en wederzijdse aanmoediging. Om deel te nemen aan een Grote Cirkel moet je eerst vertrouwd zijn met de werking van de meditatie-cirkels. Regelmatige deelname aan een meditatie-cirkel is daarom vereist.

Praktisch

Het programma ligt vast en er wordt verwacht dat je aan alle elementen deelneemt. Er is vrije tijd voorzien in de namiddag. Dit moet echter ook gebeuren in de geest van de Dai’enkai. We respecteren zoveel mogelijk elkaars rust. Tijdens de vrije tijd is er ook mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek met Shaku Jinsen.

Het is mogelijk om met de trein te komen. Er is een goede verbinding Brussel/Parijs Lyon Clermont- Ferrand. In Clermont-Ferrand kan je afgehaald worden, maar dit moet op voorhand afgesproken worden.

We komen samen in een oude boerderij, die ons ter beschikking wordt gesteld door de gastvrije eigenaars. De schuur wordt omgetoverd tot meditatie/bidruimte. Overnachten kan in één van de kamertjes van de boerderij, of in het vakantiehuis aan de overkant.

De plaatsen zijn beperkt. Bij het toewijzen van de kamers kijken we naar de inschrijvingen, en proberen we met ieders wensen rekening te houden.

Als alles volzet is, of je wil je eigen verblijf regelen, dan staat het je vrij je eigen logies in de buurt te zoeken. Je staat dan wel zelf in voor de verplaatsing naar de retraiteplaats. Het is echter niet mogelijk om maar sommige delen van het dagprogramma, of enkele dagen van de gehele retraite, te volgen.

Maaltijden zijn vegetarisch. Er wordt geen alcohol geserveerd. Persoonlijke aanpassingen omwille van dieet/gezondheid kunnen besproken worden.

Het bereiden van de maaltijden, afruimen, schoonmaken gebeurt gemeenschappelijk. Soms gaan we samen aan de slag om de tuin op te ruimen, of andere klusjes uit te voeren. Boodschappen worden door een vast team gedaan.

Tijdens de voormiddag bewaren we de stilte.

Zoals alle activiteiten van Yō e an is deze Grote Cirkel gebaseerd op vrijgevigheid. Iedereen schenkt naar eigen kunnen zijn financiële bijdrage. Niet als een betaling van een kostprijs, maar als een schenking aan de boeddhistische leer en traditie.

De donatie gaat integraal naar de werking van Yō e an vzw. Je kan je donatie ter plaatse schenken, of via een overschrijving op rekeningnummer BE12 9731 3992 8392. Je schrijft in door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Eenmaal ingeschreven verwachten we ook dat je deelneemt.

Het is niet mogelijk langer ter plaatse te blijven. Maaltijden zijn vegetarisch. Er wordt geen alcohol geserveerd. Persoonlijke aanpassingen omwille van dieet/gezondheid kunnen besproken worden. Het bereiden van de maaltijden, afruimen, schoonmaken gebeurt gemeenschappelijk. Soms gaan we samen aan de slag om de tuin op te ruimen, of andere klusjes uit te voeren. Tijdens de voormiddag bewaren we de stilte.

Zoals alle activiteiten van Yo e an is deze Grote Cirkel gebaseerd op vrijgevigheid. Iedereen schenkt naar eigen kunnen zijn financiële bijdrage. Niet als een betaling van een kostprijs, maar als een schenking aan de boeddhistische leer en traditie. De donatie gaat integraal naar de werking van Yo e an vzw. Je kan je donatie ter plaatse schenken, of via een overschrijving op rekeningnummer BE12 9731 3992 8392

Dagprogramma.

8.30 ontbijt 
9.30 ochtendceremonie 
10.30 meditatie 
12.00 middageten 
13.00-16.00 vrije tijd / persoonlijk gesprek
16.30 meditatie 
17.30 avondeten 
19.00 onderricht 
20.00 avondceremonie